Tietoa materiaaleista

Suomen kattavin valikoima – satoja erilaisia turvakilpiä, useita koko- ja materiaalivaihtoehtoja

Meiltä löydät kaikki yleisimmät turvakilvet, kuten varoituskyltit, kieltokilvet, työmaakilvet. Haetuimpien ryhmien joukossa ovat myös ensiapukilvet, kiinteistökivet ja jälkivalaisevat poistumistieopasteet.

Jokaiset kyltin kohdalta löydät myös turvakilven valintaa helpottavan taulukon. Taulukko antaa suuntaa antavan etäisyyden sille, mistä asti merkin teksti on normaalin näkökyvyn omaavalle ihmiselle vielä luettavissa.

Materiaalit

Turvakyltit valmistetaan laadukkaista materiaaleista omana tuotantona. Vakiokylteissä pohjan paksuus on 2 mm ja materiaaleina muovi ja iBond kerrosalumiini.

Muovilevy on PVC-vapaata 2 mm paksuista polystyreeniä. Levy on taipuisa ja se kestää myös hyvin lämpöä. Materiaali täyttää direktiivin EEC90/128 ja standardin EN 71/3 vaatimukset. Levy on kierrätettävä ja se voidaan hävittää tarvittaessa myös polttamalla.

Kerrosalumiini on materiaalina kevyttä, mutta silti erittäin jäykkää. Materiaalina käytetty iBond 2 mm kerrosalumiini kestää hyvin säätä. Levy on myös korroosiosuojattu.

Tulostustarra on ekotulostimiin sopivaa 100-μm paksuista (290-μm taustapaperin kanssa) PVC-tulostustarraa. Tarra on auringon ja sään kestävää ja sen lämmönkesto on -40 - +90 °C.

Jälkivalaisevat kyltit tulostetaan ensin laadukkaalle pimeässä hohtavalle Oralux 9300 tarramateriaalille. Tarra asennetaan 2 mm muovilevylle ja siihen voi valita tarrakiinnityksen. Tämä on vaivaton tapa asentaa jälkivalaisevat kohteet seinään. Jälkivalaisevat kyltit täyttävät DIN67510 -standardin vaatimukset: luminanssi on 20 mcd/m2 (10 minuutin jälkeen) ja 2,8 mcd/m2 (60 minuutin jälkeen).

Valikoimista löytyy myös heijastavaa tarramateriaalia tuotenimeltään. Oralite 5200 Reflex White.

Tilauksena saatavissa myös tulostustyöt magneettimatolle.

Kiinnitys

Muovi- ja alumiinipohjalle tehtäviin turvakilpiin on mahdollisuus valita vahvaliimainen kaksipuolinen karhuntarrakiinnitys. Se on erittäin helppo ja nopea tapa kiinnittää merkit seinään. Paksu karhuntarra pysyy myös pinnoissa, joissa pelkkä tarra ei pysy. Poraamme tarvittaessa veloituksetta 3 mm kiinnitysreiät kylttien nurkkiin. Ruuvit eivät sisälly tuotteen hintaan.


Vakiokyltit ja muut opasteet

Mikäli et löydä kattavasta valikoimastamme tarkoitukseesi sopivaa turvakylttiä, niin me teemme sen sinulle. Valittavanasi on useita valmiita vakiopohjia, jonka lisäksi valmistamme myös asiakkaan aineiston tai ohjeen mukaisesti kylttejä halutussa koossa. Monista toimijoista poiketen emme veloita suunnittelutyöstä. Saat myös aina mallin sähköpostiisi ennen tilauspäätöksen tekemistä. Näin voit olla varma, että kylttisi tulee olemaan juuri halutunlainen.